home button

OFFERTE AANVRAGEN

Brochure download

DE EN
0321 38 60 00
Mail ons
Slide background
Slide background
Slide background

Dieptrekken, één van onze specialismen

Metaal vervormen middels dieptrekken is één van de 5 activiteiten van Orfa Visser, waarbij het metaal wordt vervormd door een pers. Dieptrekken is de ideale manier om metaal naadloos te vervormen. De techniek is bruikbaar voor allerhande soorten metaal en geschikt om veel verschillende soorten vormen te produceren. Orfa Visser beschikt over dieptrekpersen met een maximale capaciteit van 400 ton en is een ware specialist in dieptrekken.

Hoe werkt het?Tijdens het dieptrekken worden de producten in één of meer trekken exact in hun juiste maatvoering gebracht. Er ontstaan mooie vormen zonder naden en dergelijke. Het dieptrekken start met een rondel, het uitgangsmateriaal, dat op de plooihouder wordt geplaatst. De pers gaat naar beneden en de rondel wordt tussen de trekring en de plooihouder ingeklemd. Doordat de trekring nog verder naar beneden gaat, wordt de rondel over de doorn getrokken. Hierdoor wordt het uiteindelijke product gevormd.

Belangrijke punten van aandacht bij het dieptrekken zijn onder andere de smering en de plooihouderkracht. Door dieptrekken zijn bijvoorbeeld ronde vormen zeer goed te maken. Orfa Visser beschikt naast diverse dieptrekpersen ook over meerdere excenterpersen.

Volautomatisch dieptrekken

Met één van haar dieptrekpersen is volautomatisch dieptrekken zelfs mogelijk.
Het gerobotiseerde aan -en afvoertraject zorgt ervoor dat het eindproduct zonder menselijke tussenkomst van begin tot eind wordt vervaardigd.

Voordelen voor u zijn lagere kosten en een doorlopende productie waarbij het werken met een robot garant staat voor een hoge graad van nauwkeurigheid en minder uitval. Moderne besturingstechniek zorgt voor zeer korte insteltijden, waardoor we zeer flexibel zijn met het omschakelen naar een ander product.

Wij hebben onder andere ervaring met het dieptrekken van de volgende materiaalsoorten: Roestvaststaal/Inox/Roestvrijstaal/Staal en Aluminium.

Specificaties metaal vervormen middels dieptrekken

Druk:
250 ton 400 ton

Tafelgrootte:
1250 x 1050 mm 2000 x 1500 mm

De volgende bewerkingen kunnen wij in eigen huis voor u verzorgen:
Forceren, dieptrekken, flenswalsen, mig/mag lassen, tig lassen, punt lassen, plasma lassen, robot lassen, walsen, stampen, robot kanten, draaien, frezen, boren, tappen, ponsen, knippen, lasersnijden, rondsnijden, voren, uithoeken, solderen, afbramen, zagen, persen, schuren tot k240 en assembleren..

In samenspraak met onze partners kunnen wij o.a. voor u verzorgen:
Poeder coaten, natlakken, KTL, thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken, stralen, glas parelen, slijpen, polijsten, anodiseren, beitsen & passiveren, balanceren, waterstraal snijden, buigwerk, trommelen, kotteren, gloeien, 3D-lasersnijden en het transport.
Print