home button

OFFERTE AANVRAGEN

Brochure download

DE EN
0321 38 60 00
Mail ons
Slide background
Slide background
Slide background

Flenswalsen

Flenswalsen is één van de 5 activiteiten van Orfa Visser, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal voor ons ontwikkelde flenswals-machines. Hiermee worden flenzen en duses vervaardigd ten behoeve van in- en uitstroomconussen, venturi's en tal van metalen verloop- en verbindingsstukken.

Hoe werkt het?
Het zijn machines die aan gewalste en langsnaadgelaste mantels met een diameter van 315 mm tot 2400 mm aan één of beide zijden een flens kunnen rollen. Na het rollen van de flenzen kunnen, gedurende dezelfde opspanning in de flenzen gaten worden geponst.

De flenzen kunnen haaks om of met een radius gerold worden, het is zelfs mogelijk naderhand een rand terug te rollen. Ook instroomranden van verschillende vormen en radia kunnen op deze manier gerold worden.

Grote nauwkeurigheid
Tijdens het vervormen is de mantel op een speciale opspanrichting gefixeerd, waardoor het zijn ronde vorm behoud. Daardoor kunnen de flenzen met de grootste nauwkeurigheid gewalst worden. De ervaring leert dat de lasnaad door het walsen niet wordt beschadigd.

Ook de positie en het aantal gaten worden met grote precisie op de juiste steekcirkel aangebracht. De machines zijn computergestuurd waardoor de beweging van de walsrollen alsook de bewerking van de ponsunit steeds herhaald kunnen worden. Hierdoor wordt eenheid in producten verkregen.

Diensten

Wij hebben onder andere ervaring met het flenswalsen van de volgende materiaalsoorten: Roestvaststaal/Inox/Roestvrijstaal/Staal en Aluminium.

De volgende bewerkingen kunnen wij in eigen huis voor u verzorgen:
Forceren, dieptrekken, flenswalsen, mig/mag lassen, tig lassen, punt lassen, plasma lassen, robot lassen, walsen, stampen, robot kanten, draaien, frezen, boren, tappen, ponsen, knippen, lasersnijden, rondsnijden, voren, uithoeken, solderen, afbramen, zagen, persen, schuren tot k240 en assembleren..

In samenspraak met onze partners kunnen wij o.a. voor u verzorgen:
Poeder coaten, natlakken, KTL, thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken, stralen, glas parelen, slijpen, polijsten, anodiseren, beitsen & passiveren, balanceren, waterstraal snijden, buigwerk, trommelen, kotteren, gloeien, 3D-lasersnijden en het transport.

Specificaties metaal vervormen middels flenswalsen

Diameter:
Ø315 tot Ø2400 mm

Afstand tussen flenzen:
Vanaf 130 mm

Flenshoogte:
10 tot 70 mm

Aantal gaten:
1-1000 stuks

Diameter gaten:
Ø4 tot Ø19 mm

Materiaaldikte:
Staal 2-10 mm, roestvaststaal 1-6 mm, aluminium 3-12 mm
Print