home button

OFFERTE AANVRAGEN

Brochure download

DE EN
0321 38 60 00
Mail ons
Slide background
Slide background
Slide background

Forceren van metaal – elke gewenste vorm

Naadloos metaal vervormen middels forceren. Het is één van de 5 activiteiten van Orfa Visser. De eindproducten van het forceren van metaal zijn ronde vormen die in grootte variëren van een vingerhoed tot een tank- of silobodem. Zelfs een diameter van bijna drie meter is mogelijk.


Orfa Visser past de volgende 3 forceertechnieken op metaal toe:

  • Handforceren
  • Automatisch forceren
  • Volautomatisch forceren met een gerobotiseerd aan- en afvoertraject

Hoe werkt het?

Op de 14 forceerbanken die Orfa Visser in gebruik heeft worden al draaiend metalen platen om een mal gevormd. De handmatige methode wordt ingezet voor het forceren van zachte metalen, zoals aluminium en lood. De hydraulische machines worden ingezet wanneer er meer kracht nodig is voor het forceren van het metaal, zoals bij koper en (roestvast)staal. Bij de play back methode van het forceren van metaal worden de handelingen van de vakman in de computer opgeslagen, waarna deze handelingen exact kunnen worden herhaald. Niet alleen is de maatvoering zo constant, ook kunnen er voor- en nabewerkingen worden geprogrammeerd, zodat deze methode kosteneffectief werkt. Voor dit veelal hoog specialistische werk staat een eigen gereedschapsmakerij ter beschikking en een geautomatiseerd magazijn waar wij de gereedschappen van onze klanten opslaan.


Orfa Visser heeft alles in huis om het forceren van uw metaal tot een succes te maken.1. Vaste machine-opspanning
2. Matrijs
3. Forceerrol
4. Dwarssupport
5. Support
6. Uitgangsschijf
7. Voorlaag
8. Center

Volautomatisch forceren

Voor middelgrote en grote series beschikt Orfa Visser over een volledig geautomatiseerde productielijn. De robot verzorgt de handling van de rondellen nadat deze vanuit een buffer zijn aangevoerd en voor-bereid voor de bewerking. Slimme grijpers die meerdere bewerkingen uitvoeren pakken de geoliede platen en daarna het bewerkte product. Het gerobotiseerde aan- en afvoertraject zorgt ervoor dat het eindproduct zonder menselijke tussenkomst van begin tot eind wordt vervaardigd.

Voordelen voor u zijn lagere kosten en een doorlopende productie, waarbij het werken met een robot garant staat voor een hoge graad van nauwkeurigheid en minder uitval. Moderne besturingstechniek zorgt voor korte insteltijden en daardoor een grote flexibiliteit met het omschakelen naar een ander product. Vooral voor middelgrote en grote series zetten wij deze geautomatiseerde productielijn in.

De volgende bewerkingen kunnen wij in eigen huis voor u verzorgen:
Forceren, dieptrekken, flenswalsen, mig/mag lassen, tig lassen, punt lassen, plasma lassen, robot lassen, walsen, stampen, robot kanten, draaien, frezen, boren, tappen, ponsen, knippen, lasersnijden, rondsnijden, voren, uithoeken, solderen, afbramen, zagen, persen, schuren tot k240 en assembleren..

In samenspraak met onze partners kunnen wij o.a. voor u verzorgen:
Poeder coaten, natlakken, KTL, thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken, stralen, glas parelen, slijpen, polijsten, anodiseren, beitsen & passiveren, balanceren, waterstraal snijden, buigwerk, trommelen, kotteren, gloeien, 3D-lasersnijden en het transport.

Specificaties metaal vervormen middels forceren

Vormen:
Cilinder-, kegels-, duse- of bolvorm, vlakke vormen met rand

Wij hebben onder andere ervaring met het naadloos vervormen van de volgende materiaalsoorten:
Roestvaststaal/Inox/Roestvrijstaal:
RVS 304, 316L, 316 TI, 310, 321, 430, 1.4841, 1.4435, 1.4000 en 1.4845.

Staal:
S235JRG2 (ST 37), S355JRG2 (ST 52-3), DC-01, DC-04, DC-05, DC-06, S700 MC, 1.7335, ST 12-03 en ST 14-03.

Aluminium:
EN-AW 1050, ALMg3, ALMg 4,5mn, ALMg SI1, AW5754 H22, ALU 6082 en ALU 8011.

Overige materiaalsoorten:
Titanium, Messing, Koper, Corten, Sendzimir, Lood, Zink, Hastelloy, Mumetaal, Metalform, Naxtra, Alloy 825, Zincor, Gealuminiseerde plaat, Blauwblech, Borium en Duplex.

Diameters:
10 tot 3000 mm

Materiaaldikte:
Handforceren > 0,8 - 2 mm
Hydraulisch play back > 2 - 12 mm
Print