home button

OFFERTE AANVRAGEN

Brochure download

DE EN
0321 38 60 00
Mail ons
Slide background
Slide background
Slide background

Robotlassen, altijd precies en snel te werk

Lassen is één van de vele processen waarvoor u bij Orfa Visser terecht kunt. En hoewel er niets zo flexibel is als de traditionele lasmethode, biedt robotlassen voldoende flexibiliteit om kleine partijen met een terugkerend patroon te lassen. Daarnaast kent robotlassen enkele bijzondere voordelen die bepalend kunnen zijn voor deze keus.


Hoe werkt het?

Bij het robotlassen maken we gebruik van speciale lasrobot. Door de inzet van deze moderne technieken kunnen snel samengestelde producten worden gemaakt. In een 3D weergave wordt het te lassen product op het scherm getoond. De onderdelen worden in de lasmal geplaatst en het robotlassen kan van start gaan. Om de laskwaliteit te waarborgen is een juiste lasmal en afstelling doorslaggevend.


Kenmerkende voordelen

De grote voordelen van robotlassen zijn de hoge consistentie van de laskwaliteit en de prijsreductie die zo behaald kan worden bij seriematig laswerk. De producten die door middel van robotlassen gemaakt worden zijn zeer divers. Orfa Visser beschikt over meerdere lasrobots om flexibel te kunnen inspelen op de wensen van haar opdrachtgevers. Wij merken dat steeds meer producten zich prima lenen voor geautomatiseerd lassen. Lasersnijden en geautomatiseerd CNC-kanten zijn ideale voorbewerkingen voor het robotlassen en worden veelvuldig toegepast bij het produceren van complexe producten.

Robot lassen

Alhoewel niets zo flexibel is als de traditionele lasmethode, biedt robot lassen voldoende flexibiliteit om kleine partijen met een terugkerend patroon te lassen. De grote voordelen kunnen gevonden worden in de hoge consistentie van de laskwaliteit en bij seriematig laswerk kan er vaak een prijsreductie behaald worden. Een juiste lasmal is doorslaggevend om de laskwaliteit te waarborgen. In een 3D weergave wordt het te lassen product op het scherm getoond. De lasmal wordt er vervolgens omheen gecreëerd.

Door de inzet van de lasersnijtechniek kunnen snel op te bouwen lasmallen samengesteld worden. De producten die door middel van robotlassen gemaakt worden zijn zeer divers. Orfa Visser beschikt over meerdere lasrobots om flexibel te kunnen inspelen op de wensen van haar opdrachtgevers. Wij merken dat steeds meer producten zich prima lenen voor geautomatiseerd lassen. Lasersnijden en geautomatiseerd cnc-kanten zijn ideale voorbewerkingen voor het robotlassen en worden veelvuldig toegepast bij het produceren van complexe producten.

Diensten

De volgende bewerkingen kunnen wij in eigen huis voor u verzorgen:
Forceren, dieptrekken, flenswalsen, mig/mag lassen, tig lassen, punt lassen, plasma lassen, robot lassen, walsen, stampen, robot kanten, draaien, frezen, boren, tappen, ponsen, knippen, lasersnijden, rondsnijden, voren, uithoeken, solderen, afbramen, zagen, persen, schuren tot k240 en assembleren..

In samenspraak met onze partners kunnen wij o.a. voor u verzorgen:
Poeder coaten, natlakken, KTL, thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken, stralen, glas parelen, slijpen, polijsten, anodiseren, beitsen & passiveren, balanceren, waterstraal snijden, buigwerk, trommelen, kotteren, gloeien, 3D-lasersnijden en het transport.
Print