home button

OFFERTE AANVRAGEN

Brochure download

DE EN
0321 38 60 00
Mail ons
Slide background
Slide background
Slide background

Luchtvaart

Orfa Visser heeft meer dan 40 jaar ervaring in het omgaan met de eisen van de luchtvaartsector, de toepassing van strenge kwaliteitsnormen en procedures. Veiligheid en betrouwbaarheid gaan voor alles. Onze ervaring met de luchtvaart heeft ons toegestaan om specifieke expertise in aluminium, inconel en titanium te ontwikkelen. Alle materialen moeten onder de meest extreme condities blijven presteren. Aluminium wordt al jaren lang toegepast in de luchtvaart. Gebruikte men vroeger nog hout en zeildoek om voldoende licht te construeren, al snel bleek dat aluminium een zeer goede optie was voor zowel de spanten als de beplating. Om een minimale massa van de grond te hoeven tillen wordt er voortdurend gekeken naar mogelijkheden om lichtere constructies binnen het vliegtuig toe te passen. Dit betekent enerzijds onderzoek naar nieuwe sterkere legeringen anderzijds naar constructieve aanpassingen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van stoelframes, trolleys, werkbladen in de pantry van aluminium. De legering inconel is ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan en corrosie te voorkomen in bijvoorbeeld gasturbines. Inconel wordt ook veel toegepast in uitlaatstukken van vliegtuigen. De legering titanium wordt veel toegepast omdat het metaal sterk, licht en erg corrosiebestendig is. Doordat titanium bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen worden titaniumlegeringen veel toegepast bij de constructie van vliegtuigen en raketten.

Klanten van Orfa Visser in de luchtvaart zijn bijvoorbeeld bedrijven die:
Vliegtuigonderdelen zoals staarten, vleugel- en rompdelen voor de mondiale lucht- en ruimtevaartindustrie maken, schokdempers, vliegtuigcomponenten, vliegtuiguitrusting of vliegtuigmateriaal maken.

Producten die Orfa Visser bijvoorbeeld als toeleverancier voor deze bedrijven produceert zijn:
Onderdelen voor leidingwerk en brandstoftanks, ducts, neuskegels, spruitstukken, afdichtkappen, ringen, venturies, flenzen, deksels voor boilers, covers, behuizingen en tubes. Dit alles is o.a. mogelijk in aluminium, staal en RvS.

Voor onze uitgebreide fotogalerie klik hier:

 

Bekijk de fotogalerie

 

De voordelen van producten voor de luchtvaart uitbesteden aan Orfa Visser zijn:

  • Vervorming tot maximaal 12 mm dik
  • Vervorming tot maximaal Ø 3000 mm
  • Naadloos ontwerp mogelijk
  • Veel metaalbewerkingen in eigen huis
  • Vervorming van speciale legeringen
  • Eigen gereedschapmakerij
  • Kleine, middelgrote en grote series mogelijk
  • ISO 9001 certificering
  • Dagelijkse leiding nog altijd in handen van de eigenaar
Internationaal toeleverancier
Als vooraanstaand internationaal toeleverancier van de 5 disciplines forceren, dieptrekken, flenswalsen, lassen en apparatenbouw vindt Orfa Visser het heel belangrijk om vertrouwelijk om te gaan met alle gegevens van klanten. Daarom treft u geen namen van relaties op de website aan. In een persoonlijk gesprek kunnen wij eventueel enkele relaties van Orfa Visser toelichten. De relaties van Orfa Visser zijn gevestigd o.a. in de volgende landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Polen, Letland, Kroatië, Canada, Singapore, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, India en de Verenigde Arabische Emiraten(VAE).

Kwaliteit
Toeleverancier Orfa Visser beschikt over een modern en uitgebreid machinepark waarmee een breed scala van producten geproduceerd worden van hoge kwaliteit.. Diverse algemene en specifieke certificaten voor de organisatie en vakmanschap garanderen de best mogelijke product- en proceskwaliteit. Denk hierbij aan de ISO-certificering om de kwaliteit te waarborgen.

De volgende metaalbewerkingen kunnen wij in eigen huis voor u verzorgen:
Forceren, dieptrekken, flenswalsen, mig/mag lassen, tig lassen, punt lassen, plasma lassen, robot lassen, walsen, stampen, robot kanten, draaien, frezen, boren, tappen, ponsen, knippen, lasersnijden, rondsnijden, voren, uithoeken, solderen, afbramen, zagen, persen, schuren tot k240 en assembleren.

In samenspraak met onze partners kunnen wij o.a. voor u verzorgen:
Poeder coaten, natlakken, KTL, thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken, stralen, glas parelen, slijpen, polijsten, anodiseren, beitsen & passiveren, balanceren, waterstraal snijden, buigwerk, trommelen, kotteren, gloeien, 3D-lasersnijden en het transport.

Contact

Wilt u een afspraak maken voor een oriënterend gesprek, een offerte aanvragen of geïnformeerd worden over onze dienstverlening, neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam op +31 (0321) 38 60 00 of per e-mail op verkoop@orfavisser.nl
Print